TITANIUM DR - Fotokatalytische Silicaatverf voor Verkeersbouw

Ontdek TITANIUM DR, onze fotokatalytische silicaatverf, speciaal ontworpen voor de verkeersbouw. Deze watergedragen verf is ideaal voor het schilderen van bouwelementen binnen en buiten, en biedt duurzame bescherming voor betonconstructies. Dankzij de formule is deze verf veilig voor kinderen, baby’s en personen met astma of COPD.
Toepassing:
- Beschermt betonconstructies in de verkeersbouw effectief tegen schadelijke milieu-invloeden.
- Kan worden toegepast op verschillende bouwmaterialen, zoals minerale en polymeerpleisters, beton en bakstenen muren.
Ecologische Eigenschappen en Duurzaamheid:
- Fotokatalytische eigenschappen helpen bij het verminderen van stedelijke en industriële gasvervuiling.
- Gemaakt met minimale impact op het milieu, bevat acrylbindmiddel en kaliumwaterglas, die minder schadelijk zijn voor de omgeving.
- Milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verven met vluchtige organische stoffen (VOS).
Ecologische Verantwoordelijkheid:
- 100% ecologisch product, ondersteunt duurzame ontwikkeling.
- Helpt bij het verminderen van de koolstofvoetafdruk – absorbeert CO2 tijdens het droogproces.
- Milieuvriendelijk, bevat geen toxische stoffen en is gemakkelijk te onderhouden.
Ideaal voor Duurzame Gebouwen:
- Ideaal voor gebruik in ruimtes die uitzonderlijke reinheid en hygiëne vereisen, zoals ziekenhuizen, scholen en openbare gebouwen.
- Dankzij thermische isolatie- en fotokatalytische eigenschappen draagt de verf bij aan energiebesparing en verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis.
Voorbereiding van het Oppervlak en Gebruik:
- Klaar voor gebruik, geen toevoegingen nodig. Meng goed voor gebruik.
- Aanbrengen met traditionele methoden of door te spuiten, afhankelijk van de projectbehoeften.



Bestanden om te downloaden:
Verpakking: 10 L
Rendement: 8-10 m²/L
Afwerking: mat
Waterbestendigheid: ja
Kleuren: wit, RAL en NCS
Certificeringen: NIZP-PZH
Norm: PN-C-81913:1998
Garantie: 18 maanden vanaf productiedatum (vermeld op het deksel)
Aanbevolen producten: Grunder SK
Meer over het product
Het product is effectief in het verwijderen van stedelijke en industriële gasvormige verontreinigingen zoals: tabaksrook, zwaveldioxide, koolmonoxide (CO), stikstofoxiden, aldehyddampen, alcoholen (methanol, ethanol, isopropanol), aromatische en alifatische koolwaterstoffen (benzeen, tolueen, ethylbenzeen, xyleen, kerosine, benzine).
Hoe groter het oppervlak bedekt met fotokatalytische verf, hoe sneller deze verontreinigingen uit de omgeving worden verwijderd. Als gevolg van het fotokatalytische proces, dat plaatsvindt in de aanwezigheid van licht en zuurstof (aanwezig in de lucht), worden atmosferische verontreinigingen die in contact komen met de geverfde oppervlakken geoxideerd en omgezet in onschadelijke stoffen voor de gezondheid en het milieu.
Ook verkleuringen op muuroppervlakken, zoals nicotinevlekken, worden gereinigd door de nanokatalysator (aanwezig in de verf). Dit fenomeen treedt op onder invloed van direct, gereflecteerd en diffuus zonlicht en kunstlicht.
In geval van onvoldoende natuurlijk licht, wordt aanbevolen extra verlichting te installeren om het effect van de verf te maximaliseren. Neerslag heeft invloed op de effectiviteit van zelfreiniging, maar zelfs vocht in de lucht (bijvoorbeeld in binnenruimtes) is voldoende voor het proces.
De verf is klaar voor gebruik. Voeg in geen geval krijt, kalk of andere materialen toe. Het wordt niet aanbevolen om oppervlakken te schilderen die zijn bedekt met kalkverf.
Voorbereiding van pleisteroppervlakken: pleisters moeten vóór het schilderen worden gereinigd, gedroogd, losse delen verwijderd en ontvet. Lijm- en kalkverven moeten absoluut worden verwijderd. Niet-geverfde of zeer oude oppervlakken worden aanbevolen te primen met GRUNDER SK van Pigment. Vers cement-kalkpleister kan niet eerder dan 4 weken na het aanbrengen worden geschilderd. Het is toegestaan minerale pleisters verdund in buitengevelisolatiesystemen te schilderen na drie dagen, mits de temperatuur gedurende die dagen boven +15°C blijft. Defecten en scheuren moeten worden gevuld met cementmortel.
Voorbereiding van de betonondergrond: De betonondergrond moet homogeen, schoon en vrij van cementmelk, zand, stof, oliën en vetten zijn, en moet ook vrij zijn van losse betondelen, oude beschermende coatings en andere elementen die de hechting verminderen, en moet voldoen aan de volgende eisen: beton treksterkte – gemiddelde waarde Rp śr 1,5 MPa, enkele meetwaarde – Rp 1,0 MPa. Voorbereidende werkzaamheden voor het reinigen van beton kunnen worden uitgevoerd met methoden die het bouwmateriaal niet beschadigen. Het wordt aanbevolen het beton uiteindelijk te reinigen door zandstralen of waterstralen en stofzuigen met perslucht. Het gebruik van zuur etsen en het reinigen met draadborstels wordt niet aanbevolen. Bij schade of defecten aan het beton moet de ondergrond worden gerepareerd met een PCC (polymeercement) mortel, en bij kleine oneffenheden moet deze worden geëgaliseerd met plamuur.
De verf moet grondig worden gemengd voor het aanbrengen. De verf kan in één of twee lagen worden aangebracht, afhankelijk van de absorptie en structuur van het substraat. De volgende laag kan worden aangebracht nadat de vorige volledig is gedroogd (na minimaal 12 uur), met de methode „kruislings” en in dezelfde richting als de vorige laag. Technologische onderbrekingen en verbindingen moeten van tevoren worden gepland, bijvoorbeeld: in hoeken en breuken van het gebouw, onder afvoerpijpen, op kleurverbindingen, enz., zodat ze zich op onzichtbare plaatsen bevinden. Gereedschap moet onmiddellijk na het werk met water worden gewassen.
De beste resultaten worden bereikt met de spuitmethode. Bij traditionele schildermethoden (roller, kwast), bij onjuiste keuze van gereedschap, schildertechniek en ongunstige omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) kunnen strepen verschijnen bij sommige kleuren.
Afzonderlijke partijen van het product kunnen na kleuring enigszins verschillen in tint bij sommige kleuren die beschikbaar zijn in het computergestuurde kleursysteem. Om merkbare kleurverschillen te voorkomen, is het noodzakelijk om het oppervlak dat een afzonderlijke architectonische eenheid vormt in één werkcyclus uit te voeren met producten uit dezelfde productiebatch.
In het geval dat het noodzakelijk is producten uit verschillende productiebatches te gebruiken, wordt aanbevolen om ze met elkaar te mengen om de tint te uniformeren. Eventuele correcties moeten worden uitgevoerd met de methode „nat op nat„.
Om kleurverschillen te voorkomen, moet verf uit dezelfde productiebatch op één oppervlak worden aangebracht. Het schilderen van oppervlakken die verschillen in textuur en technische parameters kan leiden tot een effect van verschillende tinten van dezelfde verfkleur.
Vanwege de verschillende technologieën en grondstoffen die door andere fabrikanten in hun producten worden gebruikt, is de fabrikant niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het mengen van zijn product met andere producten. In het geval van het kleuren van witte verf met pigmenten van andere fabrikanten, moet altijd een test worden uitgevoerd op een kleinere hoeveelheid.
De verf moet worden bewaard in de originele, goed gesloten verpakking. Bedek omliggende objecten, ramen en apparatuur voordat u begint te werken, vooral glas, keramiek, natuursteen, metaal en klinker.
Het product is alkalisch. Draag beschermende kleding, handschoenen en een bril tijdens het werk. Bescherm het product tegen vorst.
Voorbeeld Kleurenpalet

Kleuren gemarkeerd met (*) zijn beschikbaar na overleg, bij een minimale bestelling van 100 L.
Kleuren gemarkeerd met (**) zijn beschikbaar na overleg, bij een minimale bestelling van 200 L.
Kleuren gemarkeerd met (X) zijn tijdelijk niet beschikbaar.